Effjusikay

- svevende tanker

Er nordmenn lettlurte og dumme? Jeg ønsker i alle fall ikke å tro at de er naturhatende. Men de siste dagers utvikling når det gjelder ulvene i Norge, får meg til å tenke. Fra en innstramming av straff for illegal ulvejakt og til statlig støtta utrydning av langt over halve antallet ulv i Norge. Og hvorfor? Jo – ene og alene fordi nordmenn lukker øynene mens de nyter sin fårikål.

Les mer …

Overskriften er et velkjent sitat fra filmen "Finding Nemo" men det klinger likt når jeg ser artikler i avisene, hvor sauer er tatt av rovdyr, biler eller tog. For sau er dyr, ikke ting.

Les mer …

Det har lenge ant meg at noen bønder er som noen jegere – feil type. For noen bønder lever som jeg før har nevnt fremdeles på 1800-tallet da Norge ikke visste bedre, og aktet å tvinge naturen til å tilpasse seg menneskenes mønster. Da var det ikke så store saueflokker, ikke så mange nordmenn. Og heller ikke internett.

Les mer …

"Anno. 14 deltakere samles i en tidskapsel som forestiller et norsk bymiljø tilbake i tid. Deltakerne skal leve under samme vilkår som sine forfedre, uten moderne hjelpemidler eller kontakt med omverdenen. Deltakerne skal bo sammen og konkurrere mot hverandre, og klatre på den sosiale rangstigen som eksisterte den gangen gjennom forskjellige konkurranser og øvelser."

Les mer …