Effjusikay

- svevende tanker

Godseier Løvenskiold-Fossum i Skien får sette ut 8 000 stokkender i Luksefjell, som skal jaktes på. Det har Miljødirektoratet bestemt etter søknad fra Løvenskiolds viltforvalter Carl-Martin Nygren i januar i år. De 8000 endene skal importeres fra oppdretter i Sverige, og tillatelsen er gitt mot at Løvenskiold ikke setter ut mer en inntil to stokkandkyllinger pr 100 kvadratmeter vannflate på egen eiendom.

Det er ikke første gang Løvenskiold setter ut stokkender for jakt.

Joda. Det ser ryddig ut. Og det er ikke første gang dette har skjedd. For dette er fiiiiin gammel tradisjon, dette å drepe utsatt, hjelpeløst liv, uten-en-sjanse slik at godseiere og andre riksugger skal føle seg større. Men kanskje ble det ikke reagert så solid i fortiden, som nå. Forbannet være media, internett og Facebook som gjør uinnvidde, dyrekjære naturglade klar over slike ordninger. Faen er jo at rike idioter, skyteglade fjols og grådige kommuner ikke får ha denne uetiske greia i fred.

Det er mange i Norge som forsøker å gjøre en innsats her på jorda. Små tuer og store lass, det er bevist at en liten signering her og der, faktisk utgjør en forskjell for dyrene som lider. Eller skal jeg kalle dem jordboerne, for det er jo det de er, vi er alle det. Jordboere. Men bare jævla homo sapiens tror at de bestemmer over hele driten, og det kommer til å koste oss dyrt en vakker dag. Innen den tid, forsøker mange å være en liten stemme som kan legges sammen til en stor, for de som ikke har stemme selv. Det er en beskjeden skala, men den hjelper i den lille dråpens navn, for ikke å glemme den lille tuen som kan velte et stort lass.

I 2016 ser det ut til at det store lasset tilhører de som sitter med smellfeit konto. Og jeg tenker, når jeg leser om "canned hunting" i Afrika og priser meg lykkelig for at vi har mer siviliserte tilstander i Norge… Er det ensbetydende med feit lommebok og små baller, det der med å måtte levere femsifra beløp for å få sjansen til å drepe liv? MÅÅÅÅÅÅ man avslutte denne magien som får noe fysisk til å bevege seg, for å føle seg større som menneske? Virkelig? For i mine øyne blir dette den ultimate taperen på jorda. Den fjotten som innbilder seg at han er jeger, men som faktisk ikke er mer enn en småkuka wannabe som setter ut tamme dyr så de er lettere å treffe med død. Og så kan han skryte av det etterpå, hvor mange liv han har drept uten å ofre det en tanke, at de han plaffa ned ikke hadde en sjanse i utgangspunktet. Dette er ikke jakt.

Det er slakt. Jakt er en innhøsting av naturens overskudd, men hva faen foregår i huet til de såkalte jegerne, som ikke har forstått dette konseptet kalt overskudd? For overskuddet ligger jo nettopp i det å kunne høste etter at naturen – med ALLE involverte, fra stort til smått – har forsynt seg og ikke trenger mer. Det burde ligge i GENENE til de som klamrer seg til tesen forvaltning… I hytt og pine hyles det om at mennesket er den eneste rasen som kan forvalte naturen. Ikke engang hos de som hyler dette høyest, synker det inn hva de egentlig hyler om! For naturen trenger ikke mennesket. Naturen har aldri trengt mennesket. Har ALDRI! TRENGT! MENNESKET! La nå dette synke inn. Ikke la din forstokka jegermentalitet og trang til å fylle fryseren, sperre din evne til å motta sunn fornuft og fakta. Naturen har ALDRI!!! trengt mennesket.

En helt forjævlig tanke at vi ikke er Gud, eller? Vi er her på jorda og har driti på draget, driti i eget reir, driti i andres reir og forsøker å finne nye steder å drite i, og nye måter å drite på. Det naturen måtte la ligge igjen av overflod, er ikke nok for rike idioter med alt for små baller og vakuumkølle, som ser seg nødt til å klekke ut uskyldig liv fordi de mister nattesøvnen over å ikke få lov til å krølle triggerfingeren rundt avtrekkeren, og drepe. Drepe! DrepedrepeDREPE fy faen så mye mannfolk man tror man blir når man kan drepe med full konto!

Afrika er ikke alene om canned hunting. Norge har den samme usmaklige formen for 'jakt' (les: Slakt). Samme disrespekt for liv. Samme ballebyggende idioti, så lenge en eller annen kommune får fylt kassa med gryn. Gi faen i etikken, det er penga som rår.

Er det et slikt land vi vil bo i, Løvenskiold og alle de som vil ha navnet hemmelig på kundelista di? For hvis det er din hjertelige mening, syns jeg at både kommunen som godkjente drapsprosjektet ditt med oppdretta stokkenders visse død, og du og de såkalte jegerne, kan pelle dere til et visst sted og grave dere jævlig dypt ned, sammen med ditt bedritne syn på natur og liv. Jeg driter i hvor nobelt navn du har, hvor mye du har på konto og hva du måtte mene om at du og resten av jegeridiotene har rett til for å få større baller. Du aler fanken ikke opp en haug med dyr eller fugler, bare for å bevise at du er for dum til å skyte virtuelle ender på dataspill, din kaldhjerta idiot! DET er nemlig det eneste stedet en slik masseslakt hører hjemme.

Et tips, Løvenskiold: Xbox. Du finner sikkert noe å drepe der. Beklageligvis kan du ikke henge det på veggen og skryte av det…

stokkand

Bøkene hos lulu er litt billigere. Tør du ikke bestille via lulu, koster bøkene stort sett 229 pluss porto og sånt.

18.04.2016